Branșarea-racordarea imobilelor la noile rețele de apă și canalizare

Publicat la: 14 iulie 2016 | în Informatii despre proiect | de

În urma finalizării proiectului cofinanţat din Fondul de Coeziune al Uniunii Europene prin Programul Operaţional Sectorial Mediu „Extinderea şi modernizarea sistemului de alimentare cu apă şi canalizare în judeţul Timiş”, în localitățile Timișoara, Sânnicolau Mare, Jimbolia, Buziaș, Făget, Deta, Sânmihaiu Român, Utvin, Săcălaz, Recaș, Ciacova și Gătaia au fost extinse rețelele de alimentare cu apă și de canalizare. Lucrările au inclus și execuția branșamentelor de apă potabilă și a racordurilor de canalizare necesare pentru conectarea imobilelor la noile rețele.

Condiția pe care trebuie să o îndeplinească locuitorii imobilelor de pe străzile pe care au fost extinse aceste rețele pentru a beneficia de serviciile centralizate de alimentare cu apă și de canalizare este să încheie un Contract de furnizare a serviciului de alimentare cu apă şi de canalizare cu societatea Aquatim SA. Pentru încheierea acestui contract este necesară eliberarea unui Aviz tehnic de branșare și/sau racordare (după caz) emis de către Serviciul tehnic al Aquatim SA. Obținerea avizului tehnic de branșare și/sau racordare se face în baza depunerii unui dosar, care trebuie să cuprindă următoarele documente: o cerere tipizată completată și semnată, actul de proprietate al imobilului (extrasul de Carte Funciară – individual şi colectiv și/sau contractul de vânzare-cumpărare) și o copie după actul de identitate. Cererea tipizată poate fi descărcată online de pe site-ul www.aquatim.ro la secțiunea Clienți/Avize tehnice.

Locuitorii din Timișoara care doresc să obțină avizul tehnic pot depune dosarul documentației la registratura Aquatim SA, de pe strada Gheorghe Lazăr nr. 11 A, sau la Serviciul tehnic situat pe strada Treboniu Laurean nr. 7A. Locuitorii din celelalte localități pot depune dosarul la sediul sucursalei de care aparțin, la registratura Primăriei din localitate, sau să-l înmâneze operatorilor de teren ai Aquatim SA.

După eliberarea Avizului tehnic, clienții vor fi contactați telefonic sau prin e-mail pentru a se prezenta la Biroul Contracte al Aquatim SA, pe strada Treboniu Laurean nr. 7A, în vederea semnării Contractului de furnizare a serviciului de alimentare cu apă şi de canalizare.

top

Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe finanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro.

Conţinutul acestui material nu reprezintã în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.