Noi fonduri europene pentru investițiile implementate de Aquatim

Publicat la: 16 februarie 2016 | în Informatii despre proiect | de

Aquatim S.A. a atras noi fonduri europene pentru finanțarea unor lucrări de investiții din Timișoara. Este vorba despre proiectul denumit ”Extinderea și moderizarea sistemului de alimentare cu apă și canalizare în județul Timiș – etapa a II-a”. Proiectul este cofinanțat din Fondul de Coeziune al Ununii Europene din economiile realizate în cadrul Programului Operațional Sectorial Mediu 2007-2013.

Contractul de finanțare, semnat la sfârșitul anului trecut între Aquatim S.A. și Ministerul Fondurilor Europene, asigură 42 milioane de lei (fără TVA), din care circa 37 milioane de lei provin din fonduri europene nerambursabile, de la bugetul de stat și bugetul local, iar aproximativ 4,5 milioane de lei reprezintă contribuția Aquatim. Practic, Proiectul ”Extinderea și moderizarea sistemului de alimentare cu apă și canalizare în județul Timiș – etapa a II-a” este o continuare a Proiectului ”Extinderea și moderizarea sistemului de alimentare cu apă și canalizare în județul Timiș”, proiect în urma căruia a rămas o sumă de bani necheltuită, considerată economie. În cadrul contractului sunt incluse lucrări de investiții pe care Aquatim S.A. le-a demarat începând cu anul 2007 și care au fost deja finalizate. Finanțarea acestor lucrări a fost, inițial, asigurată din fondurile proprii ale Aquatim, însă, în baza prezentului contract, acestea pot fi decontate din fondurile europene nerambursabile.

În cadrul proiectului ”Extinderea și moderizarea sistemului de alimentare cu apă și canalizare în județul Timiș – etapa a II-a”, finanțat din economii, sunt incluse următoarele obiective: reabilitarea rețelei de alimentare cu apă și a contoarelor de branșament pe o lungime de 28 km, extinderea rețelei de alimentare pe o lungime de 3 km, extinderea și reabilitarea rețelei de canalizare pe o lungime de circa 3 km, reabilitarea sistemului de monitorizare a parametrilor de calitate a apei de-a lungul rețelei de distribuție, achiziția a cinci echipamente de întreținere și verificare a rețelei de canalizare, achiziția și montarea a peste 15.000 de contoare de apă rece, cu citire la distanță, în vederea înlocuirii celor clasice și interconectarea rețelei de alimentare cu apă a localității Ghiroda la sistemul centralizat de alimentare cu apă a municipiului Timișoara.

Informaţii pentru presă:

Oana Hortopan, Aquatim SA,
Tel: 0721 417 121, oana.hortopan@aquatim.ro

top

Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe finanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro.

Conţinutul acestui material nu reprezintã în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.